Nevrijeme poplavilo zgradu HNK Mostar, upitan daljnji rad te institucije

Fena
Nevrijeme poplavilo zgradu HNK Mostar, upitan daljnji rad te institucije
Jako nevrijeme i obilna kiše koje su zahvatile Mostar prouzrokovali su poplavu u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar te doveli u pitanje daljnji rad kulturne institucije koja se već godinama nalazi u teškoj situaciji.

Nedovršena zgrada HNK u Mostaru, odnosno nepostojanje pravog krovišta te dotrajalost izolacije, uzroci su probijanja vode u radne prostorije i na scenu nakon svake manje kiše.

Posljednje obilne oborine stvorile su ogroman problem. Brzom intervencijom problem je saniran i šteta je umanjena, ali je pitanje do kada će izdržati ploča koja je izlivena prije dvadesetak godina, saopćili su iz HNK-a Mostar.

Pomoćnik direktora HNK Mostar Josip Blažević kazao je kako zbog nedovršenog krova, u proteklom razdoblju od 15 godina, imaju česta prokišnjavanja prostora, što rezultira značajnom štetom na odjeći ili rekvizitima koje koriste.

"Stanje je iz godine u godinu sve teže te je daljnji rad ovog kazališta doveden u pitanje. Vidno je oštećen strop iznad ulaza na scenu te u tehničkoj sobi i prostoriji za rekvizite. Sva sreća što voda značajno nije prodrla u prostoriju u kojoj se nalaze električni razvodni ormari, premda je i tu stanje vrlo ozbiljno te strepimo hoće li se to dogoditi", istaknuo je Blažević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije