Nevrijeme pogodilo Zenicu: Poplavljene ulice, grad veličine oraha

Anadolija/Radiosarajevo.ba
Nevrijeme pogodilo Zenicu: Poplavljene ulice, grad veličine oraha
Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i gradom pogodilo je Zenicu u popodnevnim satima.

Oluja praćena gradom, kišom i vjetrom zadesila je Zenicu nešto iza 15 sati, a prema informacijama iz MUP-a ZDK, trenutno nema dojava o povrijeđenim građanima. 

Prema informacijama Anadolu Agency (AA) koje je dobila iz MUP-a ZDK, nekoliko građana je prijavilo štete na automobilima u vidu razbijenih stakala, dok drugih informacija o štetama trenutno nema.

Osim šteta na automobilima, zbog grada veličine oraha, saobraćajna komunikacija se prema potvrdi iz MUP-a ZDK na području grada odvija nesmetano osim na nekoliko dionica u gradu koje su već od ranije poznate da imaju probleme s odvodom većih količina vode, poput raskrsnice kod druge kapije Kantonalne bolnice te kod podvožnjaka u blizini kružnog toka za naselja Crkvice i Radakovo.

Jako nevrijeme pogodilo je i okolinu Vareša. Livade su se zabijelile, a čitaoci navode da je stanje u naselju Stupin Do kod Vareša haotično. Oluja nosi štale... 

Pogledajte videosnimak sa ulica Zenice koji je poslala čitateljka Radiosarajevo.ba:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije