Neviđeni cirkus se nastavlja na KCUS-u: Ko je glavnoj sestri bacio fekalije na vrata kancelarije?!

5
A. Ka.
Neviđeni cirkus se nastavlja na KCUS-u: Ko je glavnoj sestri bacio fekalije na vrata kancelarije?!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS / Ilustracija

U najvećoj bolničkoj ustanovi u Bosni i Hercegovini - Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) skandali i cirkusi čiji su glavni akteri ili "žrtve" uposlenici navedene zdravstvene ustanove, izgleda da se nižu jedan za drugim.

Nakon što su se krajem septembra tekuće godine u KCUS-u potukli doktor i medicinska sestra, zabilježen je novi incident.

Na Klinici za opću i abdominalnu hirurgiju KCUS-a glavnoj sestri navedenog odjela S. B. (identitet poznat redakciji op. a.) bačene su fekalije na vrata kancelarije!

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Šta je prethodilo incidentu za sada nije poznato, makar zvanično. Dok jedni pričaju da se ponovo radi o nekim neraščišćenim računima među kolegama, drugi govore da nije isključena ni mogućnost da iza svega stoji neki nezadovoljan pacijent.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) potvrdili su za portal Radiosarajevo.ba da im je incident prijavljen u ponedjeljak, 23. oktobra oko 8.10 sati.

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi (PU) Centar. Iz MUP-a KS kratko su dodali da je događaj - evidentiran.

Pukla bruka na KCUS-u: Potukli se doktor i medicinska sestra, intervenirali i policajci

Pukla bruka na KCUS-u: Potukli se doktor i medicinska sestra, intervenirali i policajci

Podsjetimo, sarajevski policajci alarmirani su i 27. septembra 2023. godine u 12.05 sati, nakon što su se sukobili doktor Damir Kočo (60) i njegova kolegica Merima Rahimić (33).

Njih dvoje su se prvo verbalno sukobili, nakon čega je sve preraslo i u fizički sukob. Prema nepotvrđenim informacijama, Kočo je navodno vukao za ruku Rahimić, a teže posljedice spriječila je druga medicinska sestra.

Portal Radiosarajevo.ba tada je saznao da je zaštitar KCUS-a alarmirao sarajevske policajce i prijavio da je izbila tučnjava između uposlenika.

Iz MUP-a KS tada su, navodeći incijale aktera incidenta, potvrdili da im je incident prijavljen. I tada je slučaj prijavljen pripadnicima PU Centar. Epilog je bio da su policajci protiv oboje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog narušavanja javnog reda i mira.

Tada su čitavoj drami svjedočili su pacijenti i druge kolege.

Ima li kraja blamažama na KCUS-u, vrijeme će pokazati...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije