Neum: Šta donosi ponuđeni elektorski način izbora članova Predsjedništva BiH?

/ Komentari (16)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Odbiti

Na ovaj prijedlog se puzajuci uvlaci treći entitet i potom će hdz prisilom istjerati iz ta dva entiteta sve Bosnjake kao sto su uradili u zapadnoj hercegovini.Jedino bi trebalo prihvatiti da se svaki građanin može kandidirat za bilo koju funkciju bilo da mu se uz ime navede pripadnost stranci,narodu ili da bude samo ime i prezime.

071

Nema od toga ništa. Hdz mora pasti.

Džaba

Vam trud svirači nema od pregovora ništa sve ostaje po starom.

Gulliverus

Čekajte, elektronski ili elektorski?? Elektronsko glasanje na izborima i to ukupno, a ne samo za Predsjedništvo, a taj čuveni elektorski sistem neka Palmer nosi svojoj kući u SAD, gdje ga imaju i pravi je haos, a svi im građani i dan danas nemaju pravo glasa na izborima. Svi muljanje treba otkačiti i odbiti, kakav crni Neum i nešto na brzaka da donesu. Palmer, u Stupid SOB, Fuck Off. Mi želimo članstvo u EU, a ne male begovate i vojvodstva lopova i mafije i njihove usrane djece, i nekakvih debelih kravetina!!!

Gost

Molim komentatora "odbiti" da nama neupućenima kaže gdje su to u zapadnoj Hercegovini Bošnjaci protjerani. Poslije ću ja navesti mjesta iz kojih su istjerani Hrvati.

Hmmm

Molim komentatora "odbiti" da nama neupućenima kaže gdje su to u zapadnoj Hercegovini Bošnjaci protjerani. Poslije ću ja navesti mjesta iz kojih su istjerani Hrvati. ka Gost Capljina,Stolac, Pocitelj, Ljubuski, zapadni dio Mostara. Hajdr ovako reci odakle nisu. Ja zivjela u Capljini 1993 i sjecsm se jako dobro kad ste muskarce pohvatali i u koncemtracione logore ( Dretelj) odveli. U jednom momentu ste i zene po ulici Capljine hapsili i izbacivali ih na liniju razgranicavanja. Cak ste i moju 90to godisnju nenu protjerali. Za to vrijeme moj otac u Sarajevu i kancelariji radi s kolegom Hrvatom. Tako je bilo i to je.fakat.

nasvasta

USA ambasada pozdravlja elektronsko a ne elektorsko to je nečiji spin HDZ-ea ili SDA da ima izgovor za izdaju pa da ih narod kazni kako dolikuje za izdaju.

Re Hmmm

Zasto uopce odgovarate uji gostu, on se tako i osjeca u BiH, iluzorno je ulaziti u objasnjenje njima, oni i dalje insistiraju na dvije skole, hoce nazor da im placamo ustaski tv kanal, i stotine razloga je jos, oni i istocna im braca, samo sto zele je da podjele BiH, za to ce ipak morati opet zaratiti, ali im sviket sada ne dozvoljava

Tango

UZP- ovcima je dovoljno da legalizuju 3 entitet na jedan sat! Oni ce to iskoristiti kao "legalnu osnovu" za disoluciju. Ovdje se sve svodi na jedno: kako da se stvore "legalni uslovi" da se drzava podijeli tako da se sve poluge koje pravna drzava ima u zastiti svoje teritorije oduzmu i da se svaki pokusaj Bosnjaka da zaustave raspad drzave proglasi nelegalnim i Bosnjaci oznace krivcima za eskalaciju! Ako Bakir kao samozvani lider "guzonja sa Poljina" pristane na to iako nema mandat onda treba razmisljati o radikalnim metodama eliminacije izdajnika medju Bosnjacims ili kompletno da se svi kao Kurdi iselimo iz Bosne dok "relaksator odnosa" uziva u svojoj vili na Bosforu.

******

Traze da hrvati u sb kantonu imaju 3 poslanika sa 35% stanovnistva,a bosnjaci s 65% stanovnistva 1 poslanika.bolesno i bezobrazno,ko da glasa na takvim izborima.

Damianusdarcus

Ako se na ovo pristane da bog da nad nama bio još jedan i zadnji genocid! Amin!!!

Mostar

Sve je ovo meljanje i smaranje. BiH treba podiheliti na tri federalne jedinice i u njima gradjansko uredjenje sa drzavnim nivoom vlasti. Dakle ovo je rjesenje za sve i dugorocno BiH drzi na okupu i dalne od konstantne napetosti i krize.

Ludost

Znači podjela Federacije. Ako hoće Treći, onda neka Palmer razmisli i o podjeli Srpske na tri dijela. Pa da se malo izmješa sve. Ili tako ili nikako.

Nikolica s prikolicom

Šta nudi? Nudi minimalne mogućnosti za obstoj BiH kao jedinstvene države. Bez RS-a, naravno, oni su se defakto već odvojili.

Nikolica s prikolicom

Inače, elektorski izborni sistem je kopija američke demokracije. Samo ne recite da vam ni to ne valja.

Nino

Jesu li turci bili okupatori u BH... skoro 500 godina A suradnici s okupatorom nazivaju se kvislinzi. To su oni koju prodaju sve za interes. Kad dođe do oslobođenja, mogu li se kvislinzi pozivati da je to u prvom redu njihova država i da su oni poseban narod.. nacija? Da trebaju imati i najviše prava.. U svijetu je to obrnuto, za razliku od BH..

/ Najnovije