Neum jutros nije najtopliji grad u BiH, objavljena prognoza do četvrtka: Stižu pljuskovi i grad

0
Radiosarajevo.ba
Neum jutros nije najtopliji grad u BiH, objavljena prognoza do četvrtka: Stižu pljuskovi i grad
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 12, Bihać 17, Ivan Sedlo 18, Sanski Most i Sokolac 19, Drvar i Prijedor 20, Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 21, Bugojno, Doboj, Gradačac, Livno i Zenica 22, Bijeljina i Trebinje 23, Neum 24, Mostar 28 (°C). Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprogonoza: Osjetno niže temperature će uvjetovati povoljne biometeorološke prilike. Relativno nestabilna atmosfera može hroničnim bolesnicima uzrokovati tegobe s postojećim bolestima. Savjetuje se boravak na otvorenom u manje toplom i vedrom dijelu dana. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Nevjerovatne makazice Bellinghama spasile Englesku (možda kratko) od ispadanja sa Eura

Nevjerovatne makazice Bellinghama spasile Englesku (možda kratko) od ispadanja sa Eura

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 34 stepena. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne vjetar južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Gradačac jutros najtopliji grad u BiH: Objavljena temperatura do utorka - evo kad nam stiže kiša

Gradačac jutros najtopliji grad u BiH: Objavljena temperatura do utorka - evo kad nam stiže kiša

U srijedu, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 19,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

U četvrtak, sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije