Nesigurni proizvodi pronađeni na tržištu BiH: Pročitajte koje su igračke u pitanju

0
Radiosarajevo.ba
Nesigurni proizvodi pronađeni na tržištu BiH: Pročitajte koje su igračke u pitanju
Agencija za nadzor nad tržištem BiH / Laserski pokazivač GREEN LASER POINTER

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine sprovela je inspekcijski nadzor u Federaciji Bosni i Hercegovini, RS-u i distriktu Brčko. 

Igračke koje su navedene kao nesigurne su laserska igračka pištolj 007D, laserska igračka pištolj SUPER AIR GUN, laserska igračka pištolj AIR SOFT GUN, laserski pokazivač i laserski pokazivač GREEN LASER POINTER.

Uvoznik svih igračaka je "SVE USPJEŠNO MEĐUNARADNA TRGOVINA" d.o.o. Banja Luka, a iz Agencije za nadzor upozoravaju građane i građanke koji su kupili nesigurne proizvode, da ih vrate u trgovine gdje su ih kupili, te da isti odmah prestanu upotrebljavati. 

Ozbiljna situacija u selima oko Srebrenice: Otežano gašenje zbog nepristupačnog terena

Ozbiljna situacija u selima oko Srebrenice: Otežano gašenje zbog nepristupačnog terena

Svi proizvodi su pronađeni u trgovini XUE REN d.o.o. Ilidža u Sarajevu. 

Kako se navodi u saopćenju Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine, predstavlja rizik od povrede oka i oštećenja vida jer izmjerena srednja snaga laserskog snopa iznosi 2,2 ±0,1 mW, što prema klasifikaciji u standardu BAS EN 60825-1:2016 odgovara klasi 3R. Također, proizvod ne sadrži potrebna upozorenja i informacije za korisnike propisane u standardu BAS EN 60825-1:2016.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije