Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Ne koristite ove stolice!

Radiosarajevo.ba
Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Ne koristite ove stolice!

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine je 15. januara objavila dva obavještenja o nesigurnim proizvodima pronađenim na našem tržištu.

U pitanju je stolica Lara Model: HK-430, bar kod:8696219343896, zemlja porijekla Turska.

Stolica predstavlja ozbiljan rizik od ozljede jer ne ispunjava sigurnosne zahtjeve, koji se odnose na stabilnost, propisane u normi BAS EN 581-2:2010. Uvoznik je poduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Preporučuje se potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga odmah prestanu koristiti i da isti vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Obavještenje je izdato i za stolicu Malibu zelenu, bar kod: 8009271472716, zemlja porijekla Italija. 

Stolica predstavlja rizik od ozljede zato što nije stabilna, te može doći do prevrtanja stolice kada korisnik sjedi u stolici.

Stolica ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u normi BAS EN 581-2:2010.

Uvoznik je poduzeo dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda s tržišta.

Preporučuje se potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga prestanu koristiti, te da obrate pažnju na stabilnost stolice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije