NES BiH: Čović je sistemom rotacije od Dodika preuzeo predsjedavanje antiustavnim djelovanjem

17
Radiosarajevo.ba
NES BiH: Čović je sistemom rotacije od Dodika preuzeo predsjedavanje antiustavnim djelovanjem
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Povodom najave predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića da će na dan izbora u Hrvatskoj, koji će se održati 17. aprila, biti neradni dan u Bosni i Hercegovini, oglasili su se iz NES BiH.

"Tako samoproglašeni promicatelj evropskih vrijednosti na vrlo jasan i direktan način šalje poruku građanima Bosna i Hercegovine koliko mu je stalo do ustavnosti i zakonitosti, kao i države Bosne i Hercegovine", poručili su iz NES-a.

U saopćenju dalje navode da je Čović umislio da je istovremeno i predsjednik parlamenta i šef države i predsjednik vlade Bosne i Hercegovine.

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

"A i da jeste sve bi mu to bilo malo. Još bi nešto tražio, kao što traži takozvano, i svim ustavnim i evropskim principima suprotno, legitimno predstavljanje u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. To je samo jedan od načina, a to svakodnevno pokazuje, pokušaja obesmišljavanja i slabljenja i države Bosne i Hercegovine i njenih institucija", naveli su iz ove stranke.

Kazali su da je dugo vremena Dragan Čović obmanjivao i građane Bosne i Hercegovine, ali i međunarodnu zajednicu. I nažalost, uspjevao je u tome. Ali njegove maske su davno pale.

"Bosna ima svoje zakone o praznicima i ima svoje organe koji su nadležni za određivanje radnih i neradnih dana. To što ti pokušavaš je protivustavno djelovanje i neće ti proći, slagao si i Plenkovića i njegov, ali i svoj HDZ. Neki toga dana mogu ne doći na posao. Ali to je neopravdan izostanak sa posla, a nikako neradni dan. To treba biti jasno Čoviću", poručili su Čoviću.

Iz NES-a BiH su istaklli da je Čović svojim djelovanjem, "sistemom rotacije" od Milorada Dodika preuzeo predsjedavanje antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem, kao i pokušajem rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i u saradnji sa susjednom Hrvatskom slabljenja njenog unutrašnjeg suvereniteta.

"Neće vam to proći! Neće proći, bez obzira koliko vaše antidržavno djelovanje imalo podršku od vaših koalicionih partnera koji se zovu 'trojka'. Ali matematički i po rezultatima za državu Bosnu i Hercegovinu gledano, oni ne samo da nisu trojka, jer je trojka dobra ocjena. Oni nisu ni nula. Ispred svake njihove ocjene je minus. A to je ispod nule. To pokazuje njihova potpuna nezainteresovanost i šutnja o vašem 'orgijanju' po pravnom sistemu Bosne i Hercegovine", kazali su na kraju.

Objava NES-a BiH
Foto: Screenshoot: Objava NES-a BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije