Nermin Nikšić za Radiosarajevo.ba: "Vrijeme je da rušimo barijere između nas, a ne da kopamo rovove'

10
A. Sokolović
Nermin Nikšić za Radiosarajevo.ba: "Vrijeme je da rušimo barijere između nas, a ne da kopamo rovove'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

U Konjicu je danas održan sastanak stranaka Osmorke i HDZ BiH, a lider SDP-a BiH Nermin Nikšić je najavio da će biti premijer Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon što su posloženi svi dogovori, Nermin Nikšić je za portal Radiosarajevo.ba sumirao današnji sastanak i dogovor u Konjicu. 

"Sve je bilo prilično brzo i efikasno. Bio je vrlo korektan i konkretan sastanak na kojem smo posložili mnogo stvari. Potvrdili smo dobru atmosferu koju imamo i sada je na nama da radimo da dobijemo izvršne vlasti na svim nivoima", kaže Nikšić za Radiosarajevo.ba.

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih

Potvrđeno nakon sastanka Osmorke i HDZ-a: Krišto na čelu Vijeća ministara, Nikšić premijer FBiH

Potvrđeno nakon sastanka Osmorke i HDZ-a: Krišto na čelu Vijeća ministara, Nikšić premijer FBiH

Razgovarali su o konstituisanju vlasti na državnom i federalnom nivou, onome što se dešava u kantonalnim skupštinama i pokazali da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

"Svi naši dogovori su veoma bitni u pogledu budućnosti cijele naše zemlje. Ne trebam kazati da je glavni cilj da Bosna i Hercegovina što brže dobije kandidatski status. I idemo prema tom cilju, zajedno", dodao je Nikšić.

Detalji s danas održanog pressa
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Detalji s danas održanog pressa

Budući premijer FBiH dodao da će uvjeren da će brzo doći do promjene atmosfere u cijeloj državi.

"Nama je važno da je atmosfera što bolja. Mi da radimo odmah, ali i da radimo na saradnji svih vlada, Vijeća ministara... Građani će to osjetiti, odmah prepoznati i uvjeren sam sigurno podržati", dodao je Nikšić.

Lider SDP-a BiH poslao je poruku svim građanima Bosne i Hercegovine.

"Vrijeme je da rušimo barikade iza nas, a ne da kopamo nove rovove. To vrijeme je prošlo, i želim da bude daleko iza nas. Osmorka i HDZ BiH imaju svoje ciljeve, znamo šta želimo i očekujemo i pomoć građana, a mi ćemo sigurno ispuniti njihova očekivanja i povjerenje koje smo dobili na  oktobarskim izborima", podvukao je Nermin Nikšić za portal Radiosarajevo.ba.

[facebook_video]https://www.facebook.com/RadioSarajevo/videos/1307008820129980/[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije