BiH / Nermin Nikšić uoči Glavnog odbora SDP-a: Oni koji su u SPD-u rade nam iza leđa

18. 05. 2019. u 13:33:00 Fena

Shares: 10

Zasjedanje Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine počelo je danas u Sarajevu, a pred članovima su izmjene Statuta te finansijski izvještaj za prošlu i plan za ovu godinu.

Na dnevnom redu su i pripreme za predstojeći sedmi Kongres stranke zakazan za 8. juna na kojem će se birati predsjednik stranke te priprema kongresnih dokumenata, potvrdio je novinarima uoči sjednice predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Najavio je da će Glavni odbor razmatrati i novonastalu situaciju kada je u pitanju formiranja Socijaldemokratskog pokreta i činjenica da su neki od članova SDP-a prisustvovali formiranju tog, za SDP, novog političkog subjekta.

"Predsjedništvo SDPBiH razmatralo je situaciju prvo oko Socijaldemokratskog pokreta, a potom i SPD (Socijalna pravda i demokratija) i što se nas tiče to je formiranje novog političkog subjekta te svi oni članovi rukovodstva SDP-a koji su u Inicijativnom odboru i koji su radili na osnivanju tog pokreta 'sjede na dvije stolice'", pojasnio je Nikšić.

Istaknuo je da takvo nešto ne može dopustiti niti jedna politička partija, odnosno ne može ni jedna partija dopustiti da ima članove rukovodstva koji su u dvije političke stranke.

Kazao je i da mu je žao svakog člana SDP-a, ali podvlači da oni nisu upoznali Predsjedništvo SDP-a ni predsjednika stranke da su čak i od potpredsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića tražili podršku za tu inicijativu zbog čega je to, kaže Nikšića "rad iza leđa".

NEMA KOMENTARA