Nermin Nikšić o razgovorima u Konjicu: "Ne mogu se odluke donositi na onakvim sastancima"

17
FENA
Nermin Nikšić o razgovorima u Konjicu: "Ne mogu se odluke donositi na onakvim sastancima"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić komentirao je danas. 30 augusta u Travniku jučerašnji sastanak izaslanstava SDP-a BiH i HDZ-a BiH, istaknuvši kako je u fokusu razgovora bilo unaprjeđenje funkcioniranja vlasti.

"Govorili smo o funkcioniranju federalne vlasti, radu Federalne vlade, dogovarali smo kako da to još unaprijedimo da još bolje funkcionira. Iskazali smo zadovoljstvo da Vlada radi na način da se dogovaramo, radimo kompromise i razgovore.

Neke stvari možda malo duže traju nego što bi trebalo, ali smo se opredijelili da sačuvamo jedinstvo, da ni po koju cijenu ne ulazimo u preglasavanje, prijevare, nekakve radnje iza leđa jer to bi ne samo narušilo jedinstvo u Vladi nego ne bismo mogli funkcionirati na toj nekoj ljudskoj osnovi ako jedni drugima nećemo vjerovati", kazao je Nikšić prilikom posjeta Katoličkom školskom centru Petar Barbarić.

Budimo humani: Telefon u ruke, pomozimo malenoj Amili (6)

Budimo humani: Telefon u ruke, pomozimo malenoj Amili (6)

Dodao je i kako se razgovaralo o ključnim projektima.

"Ne mogu se odluke donositi na onakvim sastancima. Bez obzira šta se mi dogovorimo sve to mora ponovno ići u Vladu i Parlament, mora proći određene procedure, a, naravno, vlast funkcionira na način da se dogovaramo oko nekih ključnih projekata. Nije tajna da su to fiskalna reforma, početak funkcioniranja i primjena Zakona o suzbijanju korupcije i kriminala, te da su pred nama imenovanja u Vladi i potpuno je prirodno da o tome razgovaramo, dogovaramo se i pravimo hodogram kako ćemo to riješiti", rekao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije