Nermin Nikšić: "I u opoziciji ima dovoljno odgovornih, savjesnih i konstruktivnih zastupnika"

8
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić: "I u opoziciji ima dovoljno odgovornih, savjesnih i konstruktivnih zastupnika"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić komentirao je sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj je usvojen Prijedlog budžeta za 2024. godinu.

"Žao mi je što jučer nisam iz poznatih razloga prisustvovao sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH pa nisam bio u prilici da se lično zahvalim zastupnicama i zastupnicima koji su po hitnoj proceduri izglasali budžet FBiH za ovu godinu.

Pratio sam, naravno, sjednicu i želim se javno zahvaliti svim zastupnicima, njih 60, koji su glasali i podržali budžet. Posebno mi je drago da se pokazalo kako i u opoziciji, a iz rezultata glasanja je jasno da je i dio njih glasalo ZA, ima dovoljno odgovornih, savjesnih i konstruktivnih zastupnika spremnih da interes građana stavi ispred uskih kratkoročnih interesa i politikantskih kalkulacija kako treba sve blokirati zato što oni više nisu dio vlasti", naveo je.

Jelena Trivić: Nećemo podržati Izborni zakon koji 'gura' Dodik

Jelena Trivić: Nećemo podržati Izborni zakon koji 'gura' Dodik

Premijer Nikšić kaže da 'broj glasova ZA poslao je još jednom jasnu poruku da možemo sami donositi odluke bitne za naše građane'.

"Naravno da ima i onih drugih kojima se također zahvaljujem što su pokazali svoje pravo lice jer su na taj način sami demonstrirali izostanak odgovornosti i spremnosti da svojim blokadama pokušaju proizvesti haos u BiH. Na svu sreću ostali su u manjini.

Jučerašnja podrška budžetu na zasjedanju Zastupničkog doma dobar je putokaz za funkcioniranje institucija u Federaciji i nada da se možda možemo odmaći od populističkog djelovanja od kojeg niko nema koristi. I budžet i deblokada radnih tijela Parlamenta također su velike poruke onima koji misle da politikom ucjena mogu nešto postići. Danas očekujemo da delegatkinje i delegati u Domu naroda potvrde budžet na svojoj sjednici kako bi svi zajedno krenuli u realizaciju budžetom planiranih aktivnosti. Nastavljamo dalje", kazao je Nermin Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije