Ministar iz Vlade Hrvatske dao neprimjeren komentar o Komšiću

23
Hina
Ministar iz Vlade Hrvatske dao neprimjeren komentar o Komšiću
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman dao je neprimjeren komentar o članu Predsjedništva BiH, Željki Komšiću.

Naime, na pitanje novinara upućenom Grlić Radmanu da li će Komšića iko primiti u službeni posjet Zagrebu, odgovorio je da neće.

"Ne. On sigurno nije predstavnik Hrvata. Mi možemo izraziti poštovanje prema njemu kao prema čovjeku, ali gospodin Komšić nije predstavnik Hrvata u tročlanom Predsjedništvu", rekao je Grlić Radman u intervjuu za Televiziju Herceg-Bosne iz Mostara.

Hrvatski ministar je također izjavio kako Komšić "svakim danom dokazuje da nije predstavnik Hrvata jer se usprotivio izgradnji Pelješkoga mosta, nije posjetio nijednu hrvatsku sredinu u BiH te stalno istupa protiv Hrvata".

"On to dokazuje svakim danom. Nije moralno da se deklarira kao predstavnik hrvatskog naroda", smatra Grlić Radman.

Jedna od njegovih izjava tokom intervjua je da se "autori Dejtonskog mirovnog sporazuma nisu dogovorili da Hrvatima drugi narodi nameću političke predstavnike".

Naveo je da je o ovome obavijestio i američkog državnog sekretara Mikea Pompea.

"Položaj Hrvata u BiH ne odgovara slovu i duhu Dejtonu", poručio je hrvatski ministar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije