Zašto Željko Komšić nije prisustvovao današnjem sastanku u Predsjedništvu BiH

0
Radiosarajevo.ba
Zašto Željko Komšić nije prisustvovao današnjem sastanku u Predsjedništvu BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i srpski član kolektivnog šefa države, Milorad Dodik, sastali su se danas u Sarajevu s šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) Johannom Sattlerom.

Kako se i očekivalo, tema sastanka je bio izvještaj o napretku za BiH koji je Sattler jučer uručio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji, a u kojem navedeno da su najpozitivnije stvari zabilježene u proteklih nekoliko mjeseci.

Sattler je ocijenio da je zabilježen duži period stagnacije u BiH, neformiranje vlasti, različite blokade, zbog čega je, kako je rekao, izgubljeno dragocjeno vrijeme.

Sastanku, međutim, nije prisustvovao hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Predsjednik nije mogao prisustvovao sastanku, jer je morao ići na testiranje, s obzirom na to da je njegova kćerka pozitivna na koronu (COVID-19), a sve kako bi se utvrdilo da li onda može putovati u Brisel. Umjesto predsjednika, sastanku je prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević", kazali su za Radiosarajevo.ba iz kabineta Željka Komšića.

Podsjetimo, Komšić je i prije, u dva navrata, testiran na novi soj koronavirusa.

Prvi put je to bilo na samom početku epidemije u BiH, u martu, po povratku iz Kanade, kada se susreo s premijerom Justinom Trudeauom za kojeg se također naknadno ustanovilo da je pozitivan na koronavirus.

Drugi put je na testiranju i samoizolaciji bio u junu i to nakon što je bio u Živinicama, gdje se sastao s Nailom Jusićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća Živinica, za kojeg je utvrđeno da ima pozitivan nalaz.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije