Nenadić: Morat ću donijeti odluku o privremenom imenovanju ministra zdravstva

Radiosarajevo.ba
Nenadić: Morat ću donijeti odluku o privremenom imenovanju ministra zdravstva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nenadić u posjeti Urgentnom centru Opće bolnice

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić na današnjoj sjednici Skupštine KS isktanuo je da je očekivao da će danas biti imenovani nove ministrice u Vladi.

"Sigurno da imamo veliki problem zbog nepostojanja, odnosno nefunkcionisanja ministra zdravstva i to nam trenutno stvara najveće probleme u radu Vlade. Ja sam očekivao da ćemo danas imati imenovanje.

Ukoliko se to ne desi, ja ću već od sutra ili prekosutra morati donijeti odluku o privremenom imenovanju vršioca dužnosti, odnosno poduzeti i druge mjere kako bismo nadoknadili taj nedostatak funkcionalnog djelovanja ministra zdravstva u ovako teškom vremenu", rekao je Nenadić na današnjoj sjednici.

Dodao je da je Vlada KS od formiranja i stupanja na dužnost 3. marta ove godine imala čak 81 sjednicu, te je tom prilikom razmatrano 2.050 tačaka.

Podsjećamo, za pozicije ministrica rada i socijalne politike predložena je Anela Mešić iz SBB-a, a za ministricu zdravstva Draženka Malićbegović iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije