Nenad Nešić: 'Zukan Helez je fasciniran Miloradom Dodikom, žali što Bošnjaci nemaju takvog lidera'

19
Radiosarajevo.ba
Nenad Nešić: 'Zukan Helez je fasciniran Miloradom Dodikom, žali što Bošnjaci nemaju takvog lidera'
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić komentarisao je nedavne izjave svog kolege Zukana Heleza, ministra odbrane. 

Nešić je, u saopštenju Demokratskog narodnog saveza (DNS), poručio Helezu da "ako mu se ratuje, ide u Afganistan ili Siriju." Dodao je i da ne može prijetiti državnim agencijama, zato što tu radi "trećina Srba." 

Međutim, posebno interesantan dio DNS-ovog saopštenja odnosi se na razgovore koje, kako navodi Nešić, Helez vodi 'iza kulisa'. 

Jako nevrijeme pogodilo BiH: Padao je grad

Jako nevrijeme pogodilo BiH: Padao je grad

Naime, Nešić je rekao da je Helez fasciniran predsjednikom bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom, te da žali što Bošnjaci nemaju takvog lidera. 

"Iza kamera u nebo diže napredak Srbije i ekonomske projekte priznajući da je Srbija za BiH velesila u svakom pogledu. A kada se upale kamere vidimo drugog Zukana. Ne čudi od čovjeka koji je pravosnažno osuđen za laganje na sudu. Ko laže državu, lako mu je lagati narod", navodi Nešić u saopštenju DNS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije