Nenad Nešić sa šefovima sigurnosnih službi u Bakuu: 'Investicije iz Azerbejdžana su sigurne za BiH'

0
Radiosarajevo.ba
Nenad Nešić sa šefovima sigurnosnih službi u Bakuu: 'Investicije iz Azerbejdžana su sigurne za BiH'
Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH / Nenad Nešić na sastanku sa Vusalom Huseynovim

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, posljednjeg dana zvanične posjete Azerbejdžanu, danas se sastao sa šefom Službe državne sigurnosti Ali Naghiyevim i šefom Državne službe za migracije Vusalom Huseynovim.

Razgovarano je o unaprijeđenju saradnje i razmjeni iskustava u oblasti sigurnosti.

Istaknuta je važnost pravovremene razmjene informacija u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Konstatovano da bez obzira na geografski položaj, bezbjednosne prijetnje su iste, sa akcentom na saradnju u borbi protiv terorizma. Ministar Nešić je potvrdio volju da sigurnosni sektor BiH bude predvodnik sve boljih odnosa dvije države i u tom smislu obavestio šefa službe Naghiyeva da su kapital i investicije iz Azerbejdžana u potpunosti sigurni i dobrodošli u BiH.

Tokom sastanka sa šefom Službe za migracije Azerbejdžana razmjenjena su iskustva u borbi protiv migracija. Azerbejdžan smatra da BiH ima ogromna iskustva u ovoj oblasti koje je od značaja za migracionu službu ove države.

Ministar Nešić je sagovornike pozvao da posjete BiH i na licu mjesta upoznaju sa našim iskustvima i praksom.

Takođe, razgovarano je o vrlo konkretnim zajedničkim projektima od globalnog značaja kada su migracije u pitanju poput zajedničkog učešća u projektima pod pokroviteljstvom agencija UN za migracije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije