Nenad Nešić: "Komšić i Bećirović zavađaju dva miliona Bošnjaka sa osam miliona Srba"

33
Radiosarajevo.ba
Nenad Nešić: "Komšić i Bećirović zavađaju dva miliona Bošnjaka sa osam miliona Srba"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je danas, 18. jula, sjednicu na kojoj su članovi Denis Bećirović i Željko Komšić preglasali Željku Cvijanović.

Usvojen je set zaključaka protiv onih koji podrivaju Ustav BiH i ruše Daytonski mirovni sporazum, odnosno protiv vlasti iz entiteta RS na čelu s Miloradom Dodikom.

Reagirao je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić koji kaže da su Bećirović i Komšić zloupotrijebili svoj položaj.

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

"Današnja vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je preglasana članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pokazuje kakva bi bila sudbina srpskog naroda i RS u centralizovanoj BiH bez dejtonskih mehanizama zaštite. 'Bošnjački' članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić zlupotrijebili su svoje pozicije za rasplamsavanje krize i produbljivanje nepovjerenja", kazao je Nešić.

''Sreća pa o RS nikada nisu i nikada neće odlučivati Bećirović i Komšić. Jedino što im uspjeva jeste da bošnjački narod izoluju i svađaju, praveći od FBiH geto. U BiH živi dva miliona Bošnjaka koje Komšić i Bećirović konfrontiraju i zavađaju sa osam miliona Srba u regionu i četiri miliona Hrvata. To mogu raditi samo političari koji ne vole svoj narod. Vapeći za sankcijama Republici Srpskoj, oni sankcionišu narod koji predstavljaju'', ocijenio je Nešić.

On napominje da se čak i u prvim poslijeratnim godinama vodilo računa u Predsjedništvu BiH da ne bude preglasavanja i da je ovo rijetka situacija da se koristi preglasavanje ne bi li se napakostilo jednom narodu i jednom entitetu.

''Tako se ne gradi BiH. Naprotiv, tako se razgrađuje BiH. Što su Bećirović i Komšić veći Bošnjaci to je sve manje BiH", poručio je Nešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (33)

/ Povezano

/ Najnovije