Nelson: "Očekujte da će još imena biti na američkoj listi sankcionisanih"

3
Radiosarajevo.ba
Nelson: "Očekujte da će još imena biti na američkoj listi sankcionisanih"
Face TV / psc / Eric Nelson

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se danas, a u Sarajevu je organizovana i konferencija pod nazivom Reformski izazovi u borbi protiv korupcije u BiH.

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson izjavio je danas da se još imena može očekivati na američkoj listi sankcionisanih zbog korupcije.

"Možete očekivati da će još imena biti na američkoj listi sankcionisanih zbog organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je Eric Nelson, ambasador SAD-a u BiH.

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

Ranije je Nelson u intervjuu za N1 Nelson govorio o najavama sankcija iz Amerike za BiH te rekao kako korupcija predstavlja problem za njihovu nacionalnu sigurnost te podriva demokratiju.

"Ja volim razgovarati o problemu korupcije i izraziti ono što je predsjednik Joe Biden rekao u junu. Za SAD postaje jasno – korupcija predstavlja problem za našu nacionalnu sigurnost, podriva demokratiju, protiv naših je poslovnih interesa, podriva ljudska prava, slabi prosperitet i sigurnost, prijetnja je u našoj zemlji, prijetnja je u svakoj zemlji. I postojanje korupcije van SAD-a je prijetnja za SAD. Mi smo spremni da se suočimo sa korupcijom. Jedno od sredstava koje imamo su sankcije. Građani moraju sankcionisati lidere, a to rade na izborima“, izjavio je za N1 Nelson.

Kazao je tada da SAD proširuje sankcije u BiH i da se to odnosi na vize. Dakle, SAD neće izdavati vize, poslovne ili turističke bilo kojim korumpiranim ljudima koji žele putovati ili investirati u SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije