Nejra Latić-Hulusić: Platili smo krvlju ovu zemlju, nećemo više, rok je 30. april!

12
Radiosarajevo.ba
Nejra Latić-Hulusić: Platili smo krvlju ovu zemlju, nećemo više, rok je 30. april!
Radiosarajevo.ba / Nejra Latić-Hulusić tokom obraćanja

Nejra Latić-Hulusić, kolumnistica i redateljica obratila se na današnjim protestima i iznijela jasne poruke i stav građana u ime pokreta "Ženski marš". 

"Zastupnici i delegati vrijeme je da sve one koje ste vi imenovali,  vrijeme je da ih sada smijenite. Zahtijevamo da ih smijenite! Zahtijevamo novi saziv Vijeća ministara BiH i novu Vladu sa jasnim planom rada i kontrole pandemije, jer srljamo u još dublju krizu. Mi nismo roblje, mi smo narod i ova zemlja je naša", poručila je Hulusić.

Jasno je poručila da su istekli svi rokovi.

"Mi smo na ovom mjestu, već jednom smo platili krvlju ovu zemlju, sad opet plaćamo životima, jer vi ovu zemlju ne znate da vodite. Nećemo više plaćati ničim ni krvlju ni novcem, rok vam je do 30. aprila. Sve možete pronaći na našim stranicama i zahtjeve i rokove, ali ćemo ponovit i dostaviti sve ponovo", kategorično je istakla Latić-Hulusić.

Uputila je građanima molbu da svi pošalju emailove na sve dostupne emailove oba Doma naroda, Vlade, Parlamenta, Skupštine sa jasnim zahtjevima za smjenu. 

"Ako nam ne odgovorite do 30. aprila, iza 30. aprila dolazi 1. maj i dobro se zna šta je taj dan i šta on znači, a mi ćemo vas podsjetiti", kazala je Hulusić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije