Nedim Sladić objavio video: Pogledajte kakve nas vremenske (ne)prilike očekuju ovog vikenda

2
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić objavio video: Pogledajte kakve nas vremenske (ne)prilike očekuju ovog vikenda
Radiosarajevo.ba / Nedim Sladić objavio video prezentaciju

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za subotu, 23. septembra, te upalio narandžasti meteoalarm. Kako navode, upozorenje izdaju zbog očekivanih obilnih padavina.

Padavine se očekuju širom zemlje, dodaju: "Širom zemlje se očekuju obilnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujičnih i urbanih poplava."

Upozorenje o očekivanim padavinama uputila je i BHmeteo ekipa, koja je poručila: "Sutra (23. 09.) od jutarnjih sati talas obilne kiše i pljuskova sa grmljavinom formiraće se duž sjeverozapadne, zapadne i jedinim dijelom centralne Bosne. Uz lokalno veću količinu padavina u kratko vrijeme mogu se javiti bujicne poplave. Sa dolaskom padavina Temperature u padu tako da će sutra najprije zahladniti u Krajini. Sredinom dana i poslijepodne padavinska linija sa zapada pomijera se prema istoku zahvatajuci veći dio zemlje, a do noći na nedelju i sve krajeve. Sa dolaskom padavina Temperature u padu. Nestabilno vrijeme uz lokalno padavine nastavlja se i tokom nedelje, a uz osjetno zahlađenje ugođaj će biti pravi jesenji."

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

U međuvremenu se oglasio i naš ugledni meteorolog Nedim Sladić.

On je na društvenim mrežama objavio video prezentaciju vizualnih parametara za predstojeći vikend:

Full prezentacija vizualnih parametara za predstojeći vikend.

Posted by Nedim Sladić on Friday, September 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije