Meteorolozi objavili prognozu do nedjelje i upozorili - stižu velike padavine, moguće poplave!

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do nedjelje i upozorili - stižu velike padavine, moguće poplave!
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo, ilustracija

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne ima magle i niske naoblake. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Livno 11; Bugojno, Sokolac 12; Drvar, Ivan Sedlo 13; Sanski Most, Široki Brijeg 14; Sarajevo, Srebrenica 15; Banja Luka, Prijedor, Tuzla, Zvornik 16; Bijeljina, Doboj, Stolac, Zenica 17; Trebinje 18; Mostar 20; Neum 22; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, uz povremene, slabije padavine, djelimično će pokvariti opštu sliku. Pri tome, temperature zraka će imati umjeren hod, bez većih oscilacija. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Sa prolaskom pogoršanja, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati u cijeloj zemlji.

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. U Bosne po kotlinam uz riječne tokove, veći dio prijepodneva, magla ili niska naoblaka. Poslije podne ponegdje u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 25 do 30, na jugu do 32 °C. U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. Dnevna temperatura oko 28 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljusak je moguć u zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne. Intenzivnije padavine u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30 °C.

Jako nevrijeme pogodilo Željezno Polje: Prekriveno ledom kao da je snijeg

Jako nevrijeme pogodilo Željezno Polje: Prekriveno ledom kao da je snijeg

U petak u Hercegovini i zapadnim područjimna Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Lokalni pljuskovi su moguća u Hercegovini zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 °C.

U subotu u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom, jačim pljuskovima i grmljavinom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Tokom noći padavine se očekuju u Hercegovini i u centralnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Prije podne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na sjeveroistoku Bosne do 30 °C.

U nedjelju pretežno oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U većem dijelu zemlje se očekuju intenzivnije padavine, što može usloviti pojavu urbanih poplava. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Temperature zraka u Bosni između 12 i 18, a u Hercegovini do 22 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije