Upaljeni meteoalarmi: Izdato upozorenje za vikend. Meteorolozi najavili grmljavinu, prijete poplave

0
Radiosarajevo.ba
Upaljeni meteoalarmi: Izdato upozorenje za vikend. Meteorolozi najavili grmljavinu, prijete poplave
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u zapadni, sjeverozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 12; Prijedor, Sanski Most, Zenica 15; Banja Luka 16; Drvar, Tuzla, Zvornik 17; Doboj, Ivan Sedlo, Srebrenica 18; Bijeljina, Livno, Široki Brijeg, Trebinje 19; Bugojno, Mostar 20; Sarajevo 22; Bihać 23; Neum 25; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 6 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne preovladavatai pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Lokalni pljuskovi su moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći jači pljuskovi sa grmljavinom se očekuju na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 26 do 32 °C.

Tragedija u Sarajevu: U koritu Miljacke pronađeno tijelo žene

Tragedija u Sarajevu: U koritu Miljacke pronađeno tijelo žene

U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 29 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i južinom, uslovljava nepovoljnu biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, promjene raspoloženja, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i zapadnoj Bosni.

Objavljena je prognoza do ponedjeljak:

U subotu 23. 9. 2023., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne kiša, jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u ostatku dana i tokom noći u cijeloj zemlji. Širom zemlje se očekuju lokalno inzenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica i urbanih poplava. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 21 do 27, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 °C. 

Nedim Sladić o vremenskim (ne)prilikama u BiH: Objavio gdje nas očekuju obilnije padavine...

Nedim Sladić o vremenskim (ne)prilikama u BiH: Objavio gdje nas očekuju obilnije padavine...

U nedjelju 24. 9. 2023., oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C. 

U ponedjeljak 25. 9. 2023., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, na istoku i jugoistoku Hercegovine se očekuje kiša. Krajem dana i tokom noći na istoku, jugoistoku Bosne i istočnim područjima Hercegovine lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C, navodi se u vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije