Nedim Sladić: "Objasnit ću sada sve i tu stavljam tačku na i"

22
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić: "Objasnit ću sada sve i tu stavljam tačku na i"
Foto: Kolaž / Nedim Sladić: "Objasnit ću sada sve i tu stavljam tačku na i"

Popularni bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić oglasio se na svom Facebook profilu nakon današnjeg saopćenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim prognozama koje na neutemeljen način iznose pojedinci.

Sladić je naveo kako se saopćenje FHMZ-a ne odnosi na njega.

"Priopćenje FHMZ-a se ne odnosi sada na mene. Objasnit ću ukratko sve i tu stavljam tačku na i.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Ovih dana sam uzimao izjave od njih, izvještavao s njihovim podacima, apsolutno sam ispoštovao protokole koje su me zamolili jer sam ih uvijek pitao na koji način da ih potpišem i sve. I svaki put ljubazno izašli u susret kad god mi je nešto trebalo.

Sa kolegama iz FHMZ-a njegujem dobar odnos i nema potrebe da ih se napada. Upozorili su me ranije da ako već spominjemo upozorenja obavezno naglasimo da su oni u punoj nadležnosti, što apsolutno poštujem sada.

Ja prije svega nikad ne upozoravam, samo radim ono što smijem - prognoziram. Ako spomenem upozorenje, obavezno se naglasi institucija u izvještavanju. Protokoli su tu da se poštuju", napisao je Sladić na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije