Nebojša Vukanović se pita: Zašto Vučić nije bio u Banjoj Luci?

6
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović se pita: Zašto Vučić nije bio u Banjoj Luci?
Foto: Instagram / Vučić u društvu Dodika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić opet se nije pojavio na obilježavanju neustavnog dana RS u Banjoj Luci.

"Jedno od pitanja o kome javnost ne govori je činjenica da juče u Banjoj Luci, na paradi i obilježavanju Dana Republike, nije bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, već je poslao svoje izaslanike!", piše nebojša Vukanović na svom blogu.

Kakvu je poruku na taj način poslao Vučić samom Miloradu Dodiku, a kakvu međunarodnoj zajednici, i da li je to posljedica sankcija članu Predsjedništva BiH i njemu bliskim ljudima?

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

"I prije Božića, nakon incidenta u Istočnom Sarajevu, upozorio sam na incidente iza kojih stoje političari i njihovi interesi, i da je cilj da podignu tenzije i nametnu tešku retoriku kako se u javnosti ne bi govorilo o suštinskim životnim problemima! Ne treba upadati u njihovu zamku, i treba se riješiti zla, kažnjavanjem na izborima i slanjem na političko smetljište koalicije SDA-SNSD-HDZ, jer je to jedini način i preduslov za izlazak iz krize!

Osuđujem svaki incident i provokaciju, jer nije ni srpski ni hrišćanski provocirati i ugrožavati nekog na Božić, ili bilo koji dan i praznik, a na taj način samo se nanosi šteta srpskom narodu i Republici Srpskoj", napisao je Vukanović u svom blogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije