Nebojša Vukanović pušten iz pritvora

2
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović pušten iz pritvora
Screenshot / Nebojša Vukanović

Nakon što je jutros priveden u Policijsku upravu Trebinje zbog "narušavanja javnog reda i mira", zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović je pušten na slobodu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

“Ako nema pravde za narod, nek nema mira za vlast. Ja sam jutros radio najsvetiju ljudsku dužnost. Stao sam na put mafiji. Ti kriminalci su odgovorni za raspadanje ovog grada, došao sam to da im kažem u oči. Dobio sam sedam koverti s pravosnažnim presudama“, kazao je Vukanović odmah po izlasku iz pritvora.

On je podvukao da je “mafija odlučila da ga uništi”.

Kunem se da ću kadijama stati na put i da ću vladi osvetiti sirotinju, kad-tad“, dodao je on.

Podsjetimo, Vukanović je uhapšen u 10.30 sati ispred bašte hotel „Platani“ u centru Trebinja, kada je snimao svojim telefonom predsjednike Osnovnog i Okružnog suda Milana Bosića i Bojana Stevića.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su Vukanoviću stavili lisice na ruke, te ga u policijskom vozilu sproveli u zgradu policije Trebinje, gdje se trenutno nalazi.

“Navedeno lice je od jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira. Prva prijava je evidentirana oko 7 sati kada je lice N.V. vrijeđalo lice inicijala B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju.

Druga prijava je evidentirana oko 10.30 sati kada je lice inciijala N.V. prijavljeno da snima lica inicijala M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, kao i da galami na Trgu slobode u Trebinju“, navode u saopćenju oiz MUP-a KS.

U prvoj izjavi nakon hapšenja predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović kazao je da on osuđuje hapšenje Vukanovića.

On je kazao kako vjeruje da iza ovog hapšenje ima političku pozadinu. 

"Ima i toga, oni ne hapse kriminalce, nego poslanike", kazao je Šarović za Radiosarajevo.ba.

Pogledajte kako policajci stavljaju Vukanoviću lisice na ruke i odvode ga u policijsku stanicu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije