Nebojša Vukanović poslao poruku Schmidtu ispred OHR-a: 'Christiane - raus ili na našem - sikter'

6
N. Ž.
Nebojša Vukanović poslao poruku Schmidtu ispred OHR-a: 'Christiane - raus ili na našem - sikter'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nebojša Vukanović ispred OHR-a

Zastupnik u Narodnoj skupštini bh. entiteta RS i predsjednik stranke Za pravdu i red Nebojša Vukanović održao je press konferenciju pred zgradom OHR-a u Sarajevu. 

Političar iz Trebinja je došao pred OHR kako bi pitao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta o njegovim sastancima u Beogradu, iz oktobra 2021. godine. 

"Prije 15 dana javno sam pitao Schmidta da nam kaže šta je radio u Beogradu, gdje je otputovao tajno i sastao se tajno s nekim osobama. Godinu dana čekamo odgovor od Schmidta na ovo pitanje, a tu je boravio i Dodik.

Sarajevska publika uživala u koncertu Dženana Lončarevića: Pogledajte dio atmosfere

Sarajevska publika uživala u koncertu Dženana Lončarevića: Pogledajte dio atmosfere

Jasna je poruka: Raus, odnosno na našem - sikter.

Nebojša Vukanović ispred OHR-a
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Nebojša Vukanović ispred OHR-a

On je samo personifikacija svih odgovornih zbog stanja u državi. Postoje informacije da je dobro naplatio izbornu krađu, zbog koje svi ispaštamo.

Schmidt je saradnik i pokrovitelj mafije. Mijenjao je izborni zakon i odlučivao ko će biti u vlasti, te vršio pritisak preko posrednika na sramnu odluku CIK-a o izborima u RS. On je učestvovao u aferi Hypo i nikada nije odgovorio na pitanja o ovoj aferi", kazao je Vukanović.

Zatim je dodao:

"Korumpiran je godinama - u Njemačkoj je učestvovao u skandalima, te je odlikovao naciste u Njemačkoj. Jedini izlaz iz krize je da se smanji utjecaj međunarodni zajednice u BiH, a da BiH vrati svoj suverenitet i da narod ovdje odlučuje svoju sudbinu. EU od Vlade KS traži profitabilni aerodrom u Sarajevu, a ne žele GRAS koji je pred stečajem. Jasna je poruka Schmidtu - nemoj se kriti iza zgrade OHR-a, izađi među narod, u Sarajevu, Travniku, Banjoj Luci, a mi ćemo doći da te pitamo par pitanja", kazao je Vukanović.

Nebojša Vukanović najavio press konferenciju ispred OHR-a: 'Imam jedno pitanje za Schmidta'

Nebojša Vukanović najavio press konferenciju ispred OHR-a: 'Imam jedno pitanje za Schmidta'

Dalje je pričao o Palestini, te da je Izrael priznao Kosovo...

"Schmidt je najveći krivac, ne Bakir, Dodik, Čović i Trojka, jer ih on održava na vlasti. Jako mi je žao zbog sukoba u Izraelu, a to se služi za podjele. U RS-u se podržava Izrael, većina u BiH Palestinu. No, hoću da napomenem, da je Izrael priznao Kosovo i da već 50 godina krši prava sretnog i veselog naroda Palestine. Ja neću podržavati terorizam bilo kakve vrste", rekao je Nebojša Vukanović je dao izjavu i za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije