Odluka KO / Ne smiruju se tenzije: SDP isključio tri istaknuta člana u Gradačcu

03. 08. 2019. u 18:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 66

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije Tuzla je odlučila da iz evidencije članstva izbriše predsjednika Gradske organizacije u Gradačcu, predsjedavajućeg Gradskog odbora i vijećnika u Gradačcu - Nedžada Šećića, Enira Šakića i Indira Deliomerovića, saopšteno je iz ove političke stranke.

Ovakva odluka je uslijedila zbog, kako su istakli, aktivnog formiranja nove političke stranke i stvaranje nove vijećničke većine u Gradačcu.

Nazvali su ih produženim rukama Envera Bijedića i Edina Delića koji su nešto ranije isključeni iz Socijaldemokratske partije.

"Kada toj ekipi u svakoj od do sada provedenih faza rušenja Socijaldemokratske partije ne ide onako kako su planirali i kako su javno govorili (na press konferenciji nisu se pojavili 'svi njihovi', a i procjene im po organizacijama nisu ni blizu onog što su govorili) nastavljaju sa svojim prljavim zamislima i u saradnji sa Strankom demokratske akcije na neke druge načine doći do cilja", poručili su.

Naglasili su da nisu uspjeli oboriti većinu koju čini Socijaldemokratska partija u Gradačcu jer je, kako su rekli, ova stranka mnogo stabilnija, čvršća i jedinstvenija nego što su oni mislili. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA