Odluka / Iz SDP-a isključeni Sulejman Brkić i Mustafa Šakić jer su postali ministri u TK

24. 07. 2019. u 10:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je potvrdio odluku Povjereništva Kantonalnog odbora u Tuzli da se iz ove stranke isključe Žarko Vujović i Husein Tokić. Iz ove stranke su isključeni Sulejman Brkić i Mustafa Šakić jer su imenovani za ministra unutrašnjih poslova odnosno poljoprivrede u Vladi Tuzlanskog kantona.

Glavni odbor je odlučio da u Lukavcu raspusti Općinski odbor i formira Povjereništvo u sastavu: Hasan Tokić kao šef Povjerenišstva, Miralem Memić, Zlatan Čufer, Edhem Muftić, Adem Mahovkić, Munib Efendić, Kenan Omerdić, Mujo Softić, Izet Beganović, Samela Hodžić, Hasan Ibrakić, Emin Mahovkić i Spomenko Kulić.

Upravo je Povjerenišvo u Lukavcu na sjednici održanoj u ponedjeljak, 22. jula isključilo iz Socijaldemokratske partije Sulejmana Brkića koji je, kako je navedeno, suprotno politici stranke i Statutu prihvatio dužnost ministra unutrašnjih poslova u Vladi Tuzlanskog kantona koju predvodi Stranka demokratske akcije.

Takođe, i Mustafa Šakić iz Gradačca koji je izabran za ministra poljoprivrede u Vladi Tuzlanskog kantona je brisan iz evidencije članstva, saoptšeno je iz Socijaldemokratske partije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA