Sjednica GO SDP-a: Nikšić poručio da je Bijedić već praktično napustio stranku

Radiosarajevo.ba
Sjednica GO SDP-a: Nikšić poručio da je Bijedić već praktično napustio stranku
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Počela konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH

U Sarajevu je počela konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH (GO SDP BiH), na kojoj će biti izabrani predsjednik i zamjenici ovog tijela, kao i generalni sekretar stranke.

Sjednica Glavnog odbora SDP-a: Bira se novo stranačko rukovodstvo

Jedna od glavnih tema današnje sjednice biće situacija u SDP-u u Tuzlanskom kantonu, u kojem je ranije uvedeno Povjereništvo na čelu sa Dževadom Hadžićem, predsjednikom Kluba poslanika SDP-a BiH u Skupštini TK.

„U SDP-u nema raskola. Oni koji su ostali u stranci su SDP-ovci. Oni koji su smatrali da ne treba da budu dio priče SDP-a, izabrali su da sarađuju vlast sa SDA“, poručio je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić uoči početka sjednice GO SDP BiH.

Prema njegovim riječima, o raskolu u SDP-u se ne može govoriti, jer su dva od deset zastupnika u Skupštini TK odlučila biti dio parlamentarne većine sa SDA i partnerima ove stranke.

„Ne možete sjediti na dvije stolice nikako. Oni koji su odabrali da budu dio priče sa SDA, bilo da je podržavaju, bilo da daju ministre, bilo da glasaju za to, ne mogu biti dio priče SDP-a“, naglasio je Nikšić.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da je predsjednik KO SDP BiH Enver Bijedić najavio formiranje novog političkog subjekta ukoliko koliko predsjednik SDP-a i Glavni odbor ne ponište odluku o isključenju iz stranke dva poslanika koji su podržali formiranje vlasti u TK, Nikšić je rekao da je Bijedić već praktično otišao iz SDP-a, poručivši da će se to „i zvanično vrlo brzo vidjeti“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije