TK / Nastavljaju se isključenja iz SDP-a BiH: Bijedić i Delić više nisu članovi

26. 07. 2019. u 17:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine jednoglasno je donesena odluka da iz partije budu isključeni bivši predsjednik Kantonalne organizacije Tuzlanskog kantona Enver Bijedić i Edin Delić, bivši predsjednik Općinske organizacije Lukavac, saopšteno je iz ove političke stranke.

Razlog zbog kojeg su isključeni je taj što su Bijedić i Delić, kako je navedeno u saopštenju, protivno odlukama organa partije o nekoaliranju sa nacionalnim strankama inicirali i učestovali u pregovorima za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu sa Strankom demokratske akcije. 

Ranije su zbog podrške novoj Vladi Tuzlanskog kantona, koju predvodi Stranka demokratske akcije, iz Socijaldemokratske partije isključeni poslanici Žarko Vujović i Husein Tokić, kao i novi ministri u Vladi Tuzlanskog kantona Sulejman Brkić i Mustafa Šakić.

Osim toga, najavama da formiraju novi politički projekat direktno su prekršili i Statut Socijaldemokratske patije, koji jasno propisuje da članovi Socijaldemokratske partije ne mogu biti članovi dvije stranke istovremeno, poručili su iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA