Nastavnici razočarani odlukom: Roditelji skrivaju infekciju i šalju djecu u školu

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Elenorin

I vi ste potpuno u pravu. Roditelji toboze salju djecu da se educiraju, ali zapravo njima je bitno da djeca veci dio dana budu vam njihovog vidokruga, jer hoce vrijeme za sebe. Sto je pomalo sebicno, jer nisu uzimali u obzir da ugrozavaju svojim hirom nastavno osoblje i svo osoblje koje radi j skolama.

Katy

Ima tu svega. Ministarstva i direktori nikad nisu bili gori sto se tice pravdanja sati. Usred epidemije salju upozorenja da im ucenici puno izbivaju pa neki roditelji idu linijom manjeg otpora. Nasla se neka nova lica pa valjda vidjeli da se nesto pitaju pa im se osladilo. Ova godina smoe. Danas mim djetetu nastavnica prijeti da ce uci kod pedagoga ako ne skine masku. Aj ti sad budi pametan...

Mirko S. Kojotovski

Sve je ovo politika i upustva za rad dobivaju od političara a ne od onih kojima je to struka. Ovo što su djecu vratili u klupe ne da rizikuju zdravlje djece, roditelja, nastavnika nego i svih onih koji mogu doći u kontakt sa njima. Djeca hodaju oko škola u grupama bez maski, dolaze u trgovine ,,čoporativno'' opet bez maski i distance. Pred školama majke i očevi dovode i odvode malu djecu isto ,,mahalajući'' ispred u grupama bez maski i distance. Neka nam je Bog na pomoći a od ministara i političara ne možemo očekivati nikakvo dobro.

Rodney

Naravno da je suludo da se djeca, kada su vec navikla na ovakav sistem nastave salju nazad u klupe. Neka se ova godina zavrsi, pa ko prezivi do septembra, nadam se sretno krene u novu skolsku godinu. EPIDEMIJA NE JENJAVA.

/ Najnovije