! / Nastavljena izgradnja objekta kolektivnog stanovanja za raseljene porodice na Šipu

16. 04. 2021. u 17:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Nakon višegodišnjeg zastoja, nastavlja se projekt izgradnje stanova namijenjenih za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica s područja općine Centar.

“U protekla tri mjeseca smo uspjeli otkloniti prepreke pravne i finansijske prirode za nastavak izgradnje objekta kolektivnog stanovanja za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe na lokalitetu Šip. Danas je potpisan Aneks Ugovora o nastavku realizacije projekta. Na izgradnju ovog objekta čekaju porodice koje preko 20 godina borave u kolektivnim centrima u Kantonu Sarajevo. Neke od njih su trenutno smještene u Kolektivnom centru u Hrasnici. Očekujemo da će u narednoj godini biti završeni svi radovi i da ćemo osigurati da ove interno raseljene porodice usele u stanove na lokalitetu Šip najkasnije krajem godine”, izjavila je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović.

Aneks Ugovora ministrica Prvulović je potpisala danas s načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i pomoćnikom direktora Fonda za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osoba Harisom Hasanagićem.

Općina Centar, kao partner u ovom projektu, učestvuje u monitoringu njegove implementacije. Općina će također formirati Komisiju za tehnički prijem izvedenih radova, izdati upotrebnu dozvolu za predmetni objekat, izvršiti etažiranje novoizgrađenog objekta i snositi pripadajuće troškove navedenog.

Implementator projekta je Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, a nadzorni organ je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Izgradnju objekta finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)