Nastavljena ekshumacija u mjestu Malešići, posmrtni ostaci troje članova porodice

0
Radiosarajevo.ba
Nastavljena ekshumacija u mjestu Malešići, posmrtni ostaci troje članova porodice
Foto: Tužilaštvo BiH / Ekshumacija u mjestu Milešići

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine, nalazi se na terenu, gdje po nalogu tužitelja, koordinira rad svih osoba koje učestvuju u procesu ekshumacije.
Prema preliminarnim informacijama, do koji su došli predstavnici Tužilaštva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na navedenoj lokaciji trebali bi se nalaziti posmrtni ostaci troje članova porodice bošnjačke nacionalnosti, sa područja Ilijaša, koji su na navedenoj lokaciji, ubijeni i ukopani 1992. godine.

Na mjestu eskhumacije, uz istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine, prisutni su i policijski radnici SIPA, ljekar patolog sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ICMP-a u BiH, kao i potrebni radnici i mehanizacija, te policijski radnici koji vrše osiguranje lokacije.

S obzirom da se radi o ekshumaciji, gdje se vrše potrebni mašinski radovi na uklanjanju zemlje, na mjestu događaja su prisutni predstavnici poduzeća nadležnog za autoceste, kao i stručna osoba geodetsko-građevinske struke.

Prema planu potrebnih radova, danas započeti proces ekshumacije, nastaviti će se u narednim danima.

Tužilaštvo BiH zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, poduzima aktivnosti u procesima ekshumacija i traganja za posmrtnim ostacima nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije