Nastavak ludnice: Dodik najavio da će do kraja sljedećeg mjeseca uputiti sporazum o razdruživanju

16
Radiosarajevo.ba
Nastavak ludnice: Dodik najavio da će do kraja sljedećeg mjeseca uputiti sporazum o razdruživanju
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik ponovo je vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici, državu Bosnu i Hercegovinu, kao i Ujedinjene nacije, a sve zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je UN izglasao. 

Dodik je nastavio sa besmislenim optužbama da na Rezoluciji "bošnjačka strana potajno radila".

"Ne samo da su potajno radili, nego su i ilegalno glasali, jer nije bilo stava o tome, a Zlatko Lagumdžija je ipak glasao", rekao je Dodik.

Kako birati suce Ustavnog suda?

Kako birati suce Ustavnog suda?

Ponovo svaljujući svoju krivicu na sve ostale, kazao je da je Bosna i Hercegovina "vježbalište" za Amerikance i da je u potpunosti podijelila društvo. Nastavio je i sa propagandom i lažnim informacijama.

"Bošnjaci misle da je to dobro, ali ne možete da živite s nekim ako stalno ponavljate da su oni genocidni. Očigledno je da je ovim glasanjem prekršeno pravilo UN, jer je riječ o pitanju kojim treba da se bavi Vijeće sigurnosti, a ne Generalna skupština", kazao je Dodik.

Dodik ponovo Bošnjake nazvao muslimanima: Vrijeđao i američkog ambasadora u BiH

Dodik ponovo Bošnjake nazvao muslimanima: Vrijeđao i američkog ambasadora u BiH

Iako je Rezolucija izglasana, predsjednik manjeg bh. entiteta pokušava ubijediti javnost da ipak većina je bila protiv nje.

"Јavnost treba da zna da se takva pitanja najčešće donose konsenzusom. U UN postoje četiri nivoa odlučivanja, tek na četvrtom tehničkom nivou je odlučivanje prostom većinom, a oni su rezoluciju stavili upravo na takvo glasanje", istakao je Dodik.

Svoj lični stav i dalje pokušava predstaviti kao stav javnosti te kaže da će se zbof Rezolucije promijeniti odnost RS-a prema državi Bosni i Hercegovini.

"Mi ćemo biti u organima BiH, ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke", kazao je Dodik, podsjećajući da će Rs do kraja mjeseca uputiti sporazum o razdruživanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije