Nastavak drame u Banovićima: Načelnik Bego Gutić tvrdi da je opoziv nelegalan

1
Radiosarajevo.ba
Nastavak drame u Banovićima: Načelnik Bego Gutić tvrdi da je opoziv nelegalan
Foto: Screenshot / Bego Gutić

Općinsko vijeće Banovića je glasalo za opoziv načelnika Bege Gutića (SDA), a sada je i on reagovao na ovu odluku. 

Bego Gutić je izjavio: "Četrnaest vijećnika je suprotno propisanim procedurama održalo sjednicu, valjda razmišljajući: 'Sad kad smo većina mi odlučujemo kad ćemo i gdje ćemo zasjedat i šta ćemo donosit'. Navedena sjednica je za nas nezakonita i nelegalna i sve donesene odluke su nevažeće i neće se primjenjivati. 

Jedina dobra stvar nelegalno održane sjednice je što su pokazali na primjeru imenovane nezakonite Komisije za provođenje opoziva kako imaju namjeru na nezakonit način provesti proceduru opoziva.

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Ponovo nisu ispoštovali Statut općine Banovići i Poslovnik o radu Općinskog vijeća koji kažu da radna tijela predlažu klubovi vijećnika srazmjerno ostvarenom izbornom rezultatu." 

Gutić je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba prije ove sjednice rekao kako je ovdje riječ o pritisku na općinske vijećnike. Najavio je i krivične prijave, ali nije precizirao kome će biti upućene. 

OBRAĆANJE OPĆINSKOG NAČELNIKA DR. BEGE GUTIĆA NAKON NELEGALNE VANREDNE SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA BANOVIĆI I NEZAKONITO DONIJETIH ODLUKA I IMENOVANJA

Posted by Općina Banovići on Friday, July 7, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije