... / Blokirano naselje kod Srebrenika: Provjerava se s kim je zaražena žena imala kontakt

29. 03. 2020. u 15:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Naselje Srednja Špionica u Srebreniku stavljeno je u karantin nakon što je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u ovom gradu.

Zaražena osoba se trenutno nalazi u Brčkom, dok je njena kćerka nastanjena u Srednjoj Špionici, prenosi portal RTV Slon.

Trenutno policijska uprava utvrđuje s kim je sve zaražena osoba bila u kontaktu, dok ljekari vrše epidemiološko ispitivanje.

Za potrebe ovog naselja Gradski štab civilne zaštite dostavio je 460 pari rukavica i 460 maski.

”Zaražena osoba je prijavljena u Brčko distriktu, ali je nastanjena u Srednjoj Špionici boravila je u staračkom domu, a trenutno je smještena u bolnici u Brčko distriktu. U kontaktu sa njom je bila kćerka koja je doputovala iz Austrije, a ona je trenutno u Srednjoj Špionici. Shodno situaciji koja je bila mi smo sazvali hitnu sjednicu i donijeli konkretne mjere. Prva mjera je stavljanje u karantin kompletnog naselja Srednja Špionica. Nikad pojedinac nije mogao da najjednostavnijim postupkom učini za sebe, za svoju zajednicu, državu, a to je da se pridržava izrečenih mjera,” rekao je Nihad Omerović, načelnik grada Srebrenika.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA