Naša Stranka: 'Imamo ambicije da ovaj Kanton postane snažan centar u BiH'

5
Fena
Naša Stranka: 'Imamo ambicije da ovaj Kanton postane snažan centar u BiH'
Foto: Naša stranka / Ilustracija

Naša stranka održala je danas sjednicu Glavnog odbora u Tuzli. Na sjednici su razmatrane brojne teme, ali fokus je bio na organizacijskim stvarima i spremnosti Naše stranke za predstojeće lokalne izbore.

Tim povodom Nihad Uk, predsjednik Glavnog odbora Naše stranke, kaže:
Tuzla je drugi najmnogoljudniji grad u našoj zemlji, ali, također, po mnogo čemu najnapredniji. Neki od najuglednijih članova Naše stranke su upravo iz Tuzle, spomenut ću samo Selima Bešlagića. Brojni su prepoznatljivi političari iz Naše stranke upravo iz Tuzlanskog kantona. Naša Mirjana Marinković-Lepić je predsjedavajuća Predstavničkog doma, Amir Hasičević, ministar trgovine FBiH, Mirsad Čamdžić, šef Kluba zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, tu su politički aktivni u zakonodavnoj vlasti Amra Nadarević-Vodenčarević, kao zastupnica u Skupštini TK, i Omer Berbić, vijećnik u Gradskom vijeću.

Došli smo danas svi tu, svjesni političkog kapitala koji imamo upravo u samoj Tuzli i šire u Tuzlanskom kantonu, ali i značaja Tuzle za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Došli smo, također, i da sasvim jasno iskažemo ambiciju da u Tuzli želimo biti značajno snažniji od sljedećih izbora. Suviše dugo su lokalne zajednice u TK pod vlašću politika koje na njihovom razvojnom planu nisu uradile ništa.

Dodik optužio opozicione političke partije: "Izdajnici rade za Christiana Schmidta"

Dodik optužio opozicione političke partije: "Izdajnici rade za Christiana Schmidta"

Sretni smo i što smo u Glavni odbor kooptirali nove članove iz naših novoformiranih odbora u Bugojnu, Travniku i Fojnici, pokazujući time također ambiciju da Srednjobosanski Kanton postane jedno od snažnijih uporišta Naše stranke, pored već naših poznatih uporišta kakva su Sarajevo, Kakanj ili Velika Kladuša.

U svakom slučaju, današnja sjednica nas je napunila pozitivnom energijom i željom za radom na lokalnom nivou vlasti, na unapređenju unapređenju naših općina i gradova jer tu, na lokalnom nivou, se i dešavaju problemi koji se građana najviše tiču.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije