Naša stranka: Sa osuda moramo preći na strategiju i sankcije!

3
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Sa osuda moramo preći na strategiju i sankcije!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Naša stranka

Narodna skupština RS danas je usvojila Prijedlog Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH.

Tim povodom reagovala je Naša stranka.

"Prijedlog zakona koji je danas usvojila Narodna skupština RS je pokušaj suspenzije Ustava BiH na jednom dijelu njenog teritorija. Samim tim to je udar na ustavnopravni poredak naše zemlje i kao takav zaslužuje ne samo osude, već i sankcije.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Očekujemo od Tužilaštva i visokog predstavnika da što hitnije vrate osjećaj sigurnosti građankama i građanima u RS-u, ali i u cijeloj BiH, a to će učiniti samo tako što će RSu vratiti u ustavnopravne okvire Bosne i Hercegovine bez mogućnosti propitivanja pozicije tog entiteta van tih okvira.

Koliko god Dodik pokušavao javnosti u RS svoj avanturizam predstaviti kao racionalno političko razmišljanje, građanke i građani u Republici Srpskoj su taoci njegovih pokušaja da u RS uspostavi svoju strahovladu i jednoumlje po uzoru na neke bivše sovjetske republike i pokrajine. Odakle mu, uostalom, i potiču politički uzori. RS, naravno, neće biti nikakva Transnistrija, ali Dodikovi pokušaji da ona to postane imaju svoju cijenu koju će, nažalost, morati plaćati i građani RS-a ako mu ne uskrate podršku", saopćeno je iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije