Naša stranka odlučila ko je prijedlog za ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade u Vladi KS

3
Radiosarajevo.ba
Naša stranka odlučila ko je prijedlog za ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade u Vladi KS
Foto: Naša stranka / Pavle Krstić

Kantonalni odbor Naše stranke jednoglasno je podržao Pavla Krstića, profesora na Arhitektonskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu, kao kandidata za ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade.

Krstić je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Arhitektonskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Trenutno predaje na Katedri za urbanizam i prostorno planiranje. Također je predavač i na Šumarskom, Poljoprivredno-prehrambenom i Građevinskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

U profesionalnoj karijeri bavio se projektovanjem enterijera, arhitektonskim projektovanjem, projektovanjem arhitektonske i urbane rasvjete, kao i pejsažnim projektovanjem. Učestvovao je na brojnim arhitektonskim takmičenjima. Na matičnoj katedri pokrenuo je dva izborna predmeta u vezi s planiranjem i dizajnom rasvjete i pejsažnim projektovanjem. Trenutno obnaša dužnost šefa katedre na matičnom fakultetu.

Otkriveni detalji hapšenja glavnog osumnjičenog za ubistvo djevojčice Vanje (14)

Otkriveni detalji hapšenja glavnog osumnjičenog za ubistvo djevojčice Vanje (14)

Aktivno se bavi i sportskim radom. Dugogodišnji je predsjednik Upravnog odbora Klizačko-koturaljskog kluba Bosna, član je Skupštine Federalnog saveza klizačkih sportova, član je Skupštine i U.O. Saveza klizačkih sportova BiH. Aktivno je učestvovao u organizaciji EYOF-a 2019. kao direktor takmičenja u brzom klizanju na kratke staze. Također je član U.O. Univerzitetskog sportskog društva Bosna.

Upitan koji će biti principi njegovog djelovanja, Krstić je odgovorio:

"Što se tiče samog visokog obrazovanja i mladih, u prvom redu insistirat ću na reformi visokog obrazovanja po ugledu na evropske univerzitete te na reformi i formiranju širokog sistema neprofesionalnog (amaterskog) sporta koji bi obuhvatio kompletnu omladinsku populaciju. To podrazumijeva značajno pojednostavljenje administracije.

Što se tiče opštih principa, to su dosljedno poštivanje ljudskih prava, u prvom redu individualnih, pa onda i kolektivnih te osiguranje socijalne pravde za sve", rekao je Krstić.

Podsjećamo, Krstić je bio kandidat Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo na izborima 2022. godine. Sudjelovao je u radu stručnih komisija u Općini Centar i Gradu Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije