Nova-stara imena: Ko će biti ministri u Vladi Kantona Sarajevo?

0
L. M.
Nova-stara imena: Ko će biti ministri u Vladi Kantona Sarajevo?
Foto: Radiosarajevo.ba / Naida Hota-Muminović, Haris Vranić, Almir Bećarević, Nihad Uk

Vlada Kantona Sarajevo će biti formirana na narednoj sjednici Skupštine KS, 23. marta. Imena novih ministara trebala bi zvanično biti poznata do petka. 

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, stranke Narod i pravda, Socijaldemokatska partija, Naša stranka i Stranka za BiH su već dogovorile raspodjelu resora.

Nihad Uk (Naša stranka) je već ranije imenovan za mandatara premijera KS, odnosno predsjednika Vlade.

Brza i jednostavna priprema - bez pečenja: Kremasta torta s tri vrste čokolade

Brza i jednostavna priprema - bez pečenja: Kremasta torta s tri vrste čokolade

Što se tiče NiP-a, Admir Katica će ostati ministar unutrašnjih poslova, Omer Osmanović ministar za boračka pitanja, a Naida Hota-Muminović će ostati na poziciji ministrice obrazovanja i odgoja. Kao ministar privrede bi trebao biti imenovan Zlatko Mijatović.

Ni SDP ne uvodi velike promjene pa će tako Adnan Šteta nastaviti obnašati funkciju ministra saobraćaja, a Haris Vranić ministar zdravstva. Kenan Magoda bi trebao biti ministar za sport i kulturu, a Enda Pečenković ministrica za socijalna pitanja.

Nihad Uk mandatar novog saziva Vlade Kantona Sarajevo

Nihad Uk mandatar novog saziva Vlade Kantona Sarajevo

Novi partner 'trojke' u KS je Stranka za BiH koja će dobiti dva ministarstva. Almir Bećarević bi trebao biti ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. Emir Dedović će biti ministar finansija

Darja Softić-Kadenić iz Naše stranke će ostati ministrica pravde i uprave. Našoj stranci ostaje i pozicija minstra/ministrice visokog obrazovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije