Narod i pravda isključili člana zbog vulgarnog komentara na društvenim mrežama

4
Radiosarajevo.ba
Narod i pravda isključili člana zbog vulgarnog komentara na društvenim mrežama
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Kandidat Naroda i pravde Izmir Ikanović u Živinicama na lokalnim izborima je prije nekoliko dana na društvenim mrežama šokirao javnost vulgarnim komentarom, bio je obučen i u majicu sa stranačkim logom.

Na ovaj problem ukazala je popularna Facebook stranica Raja sa biroa, a oglasio se i Elmedin Konaković predsjednik stranke.

"Na njegov komentar ukazali su sa stranice Raja sa biroa Official. Juče je na sjednici povjereništva Živinice zvanično isključen iz stranke.

Poštujemo razlike, uvažavamo stavove, zagovaramo hrabrost i otvorenost, a principe ne kršimo.
Emir Rahimić i ekipa svaka čast", napisao je Konaković.

"Imenovani je kandidat na listi GO NiP Živinice pod red.br. 6, ali se nepromišljenim ponašanjem u međusobnoj korespodenciji neprimjereno i vulgarno izrazio a uz objavljenu sliku sa obilježjima NIP-a, što je proizvelo zbunjujuće reakcije i proizvelo štetu gradskom odboru i ostalim kolegama sa liste.

Isti se nije udostojio iskreno i pokajnički izvinuti svima kojima je proizveo štetu i neugodnosti, te je stoga odlučeno kako je gore istaknuto. Nije isključeno da je neko došao ili je ciljano ubačen u naše redove da nas podriva iznutra, ali ovom prilikom poručujemo svima da je NiP u Živinicama u velikoj ekspanziji i da ćemo i iz ovakvih situacija izlaziti još jači.

Ovakvo ponašanje kategorično osuđujemo i ograđujemo se od istog i obavještavamo Vas da ćemo iste i slične incidente kažnjavati bez obzira na posljedice.

Članovima, simpatizerima i glasačima napominjemo, da Izmir Ikanović više nije član NiP-a, te da glas njemu ne znači glas Narodu i Pravdi. Ovim činom dokazujemo da nam je obraz, moral i poštenje najpreče i da se bez toga ne može ići u projekat kakav je NiP započeo, a to je bolja i uspješnija domovina Bosna i Hercegovina", poručili su iz ove stranke.

Zbog toga što je komentar jednog od kandidata eksplicitnog sadržaja nismo ga prenijeli, a isti možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije