Sarajevo / Konaković nakon sastanka Četvorke: SDA ne može zaustaviti smjenu Vlade KS

27. 10. 2020. u 20:01:00 Patria

Shares: 534

Elmedin Konaković, predsjednik "Naroda i pravde" i zastupnik u Skupštini KS kazao je da SDA ne može zaustaviti smjenu Vlade KS, javlja Patria.

"Kad budu odugovlačili bit će nas još više, sad nas ima dvadesetak. Ta će se sjednica desiti, a kako će se oni ponašati nas to ne zanima", kazao je Konaković za TVSA.

Danas je održan sastanak "Četvorke" u vezi održavanja sutrašnje sjednice Skupštine KS na kojoj se trebaju razmatrati vrlo važne tačke.

Za sutra ujutro u 10 sati je zakazana sjednica Skupštine KS koju je zakazao Mirza Čelik u Domu mladih iako je većina Kolegija Skupštine KS tražila online sjednicu. Iz tog razloga sutra ujutro u 9 sati bit će održana sjednica Kolegija koju je danas zakazala Danijela Kristić.

"Nadam se da će biti sjednice. Kolegij Skupštine je zakazala Danijela Kristić jer Čelika ne možemo naći osim na slikama i stranačkim skupovima, a oglušio se na naš zahtjev. Odlučit ćemo o načinu održavanja sjednice. Stigao je i zahtjev DF-a za održavanje sjednice online. Pretpostavljam da će odluka Kolegija biti da se sjednica održava online i da Čelik neće opstruirati održavanje sjednice i ljudi iz SDA", kazao je Konaković.

On je kazao da ukoliko stručne službe budu opstruirale odluke Kolegija i ne budu ispoštovali odluku, te upozorio da će svi snositi posljedice.

Konaković je kazao da je Čelik sam zakazao sjednicu.

"Čelik pokušava iskoristiti situaciju što su neke kolege bile u izolaciji i nada se da neće biti 18 ruku za zakazivanje sjednice za glasanje o nepovjerenju Vladi KS. Čelik nije dorastao jednoj časnoj funkciji koju obnaša. Potpuno je nejasna situacija i vidi se da je on taj nalog dobio iz svoje centrale ili Fikreta Prevljaka", kazao je Konaković.

Interesantno je da čak i Vlada KS donijela odluku o održavanju online sjednica, a Čelik insistira na zasjedanju više od 30 osoba u zatvorenom prostoru.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)