Napeto na večeri lidera u Sarajeva: Vučićevo pitanje naljutilo Mustafu

Radiosarajevo.ba
Napeto na večeri lidera u Sarajeva: Vučićevo pitanje naljutilo Mustafu
Blic.rs / Detalji s večere u Sarajevu
Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je sinoć verbalni sukob u Sarajevu s Isom Mustafom, koji je potpisao zakon kojim namjerava svu imovinu na Kosovu registriranu na SFRJ, Srbiju i Autonomnu pokrajinu Kosovo preregistrirati na Republiku Kosovo.

Sukob se dogodio na večeri koju je za lidere Zapadnog Balkana organizirao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u jednom sarajevskom restoranu.

Kako Blic saznaje, Vučić je na početku večere pitao Mustafu šta se dešava s otimanjem srpske imovine na Kosovu i da li je "on (Mustafa) to sve sam smislio ili je imao nečiju pomoć".

Izvor Blica kaže da je atmosfera među zvanicama bila "napeta, na momente i neprijatna" zbog sukoba Vučića s Mustafom, ali da ipak niko nije napustio restoran, "iako je na trenutak izgledalo da bi se to moglo dogoditi".

Večeri su prisustvovali i Edi Rama, premijer Albanije, Mirko Šarović, ministar za vanjske i ekonomske odnose BiH, kao i ambasadori Srbije i Albanije.

Inače, prije večere, Vučić je poručio prištinskim vlastima da svojom odlukom o imovini bivše SFRJ, Srbije i Vojvodine "ništa nisu oteli, jer u tu imovinu ne mogu da uđu niti da je otmu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije