Ministarstvo zdravstva HNK-a / Naložena hitna dezinfekcija Klinike za ginekologiju

12. 10. 2016. u 15:17:00 Fena

Shares: 0

Nakon što je Federalna uprava za inspekcijske poslove izvršila je, 26. i 27. septembra ove godine, inspekcijski nadzor u oblasti zdravstvene inspekcije u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, naložena je dezinfekcija ove bolnice.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog Kantona (HNK) naložilo je odgovornoj osobi – ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar da u Klinici za ginekologiju i porodništvo odmah izvrši dezinfekciju instrumenata, pribora i okoline, sterilizaciju opreme i pribora za medicinske postupke, provedbu preventivnih i specifičnih mjera, te mikrobiološku kontrolu žive i nežive sredine i druge mjere sukladno.

Kako je priopćeno iz tog Ministarstva, uvidom u Protokol za sterilnost za 2016. godinu na Odjelu za mikrobiologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar evidentno je da je 19. kolovoza 2016. godine, na uzorku brisa korita u predrađaoni na Klinici za ginekologiju i porodništvo utvrđen pozitivan nalaz na bakteriju Klebsiellu pneumoniae te je županijski sanitarni inspektor naložio navedene mjere.

Federalnim zdravstvenim inspektorima i županijskom sanitarnom inspektoru, koji su vršili nadzor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, nije predočen obrazac "Prijava oboljenja – smrti od zarazne bolesti" sukladno Pravilniku o načinu prijavljivanja zaraznih bolesti.

Slijedom toga županijski sanitarni inspektor podnio je prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna odgovornoj osobi i zdravstvenoj ustanovi za neprijavljivanje zaraznih bolesti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i propisima donesenim temeljem ovog zakona, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, u augustu i septembru ove godine na Odjelu neonatologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar umrle su četiri bebe kod kojih je zabilježeno prisustvo bakterije Klebsiella pneumoniae.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA