Bh. državljani iz Italije stigli u karantin na Bjelavama

Radiosarajevo.ba
Bh. državljani iz Italije stigli u karantin na Bjelavama
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Dolazak na Bjelave

Nakon što je na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je avion s grupom bh. građana iz Rima, prva grupa njih prevezena je na Bjelave. 

U Sarajevu će, kako je odlučeno, grupa bh. državljana biti smještena u studentskom domu Bjelave, gdje će biti u karantinu. U Izolaciji će provesti 14 dana, a moraju biti testirani na COVID-19.

Među državljanima BiH koji su se nalazili u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u toj zemlji pohađali školu sporta.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazala Franka Vican, glasnogovornica Granične policije BiH, radio se o 47 državljana BiH.Iako je bio najavljen dolazak 51 osobe, četiri su odustale. 

Dolaze iz Italije, zemlje koja je treća u svijetu po broju oboljelih od novog soja koronavirusa s više od 80.500 zaraženih. Nažalost, Italija je prva zemlja u svijetu po broju umrlih od COVID-19, koji je u ovoj zemlji odnio više od 8.200 života.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije