MVP / Nakon slijetanja aviona iz UAE na sarajevski aerodrom: Stiglo izvinjenje zbog zabune

05. 06. 2020. u 23:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon današnjeg slijetanja privatnog aviooperatera Boing 747-400 na sarajevski aerodrom i previda koji je u svojoj verbalnoj noti sačinila Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata Podgorica, na adresu Ministarstva stiglo je i službeno izvinjenje povodom nastalog nesporazuma.

"Diplomatskom notom broj 1/1/22/36, koja je dostavljena u poslijepodnevnim satima 05. juna 2020. godine iz Ambasade UAE Podgorica, navodi se da se privatni ured Njene Visosti duboko izvinjava povodom zabune koja je nastupila.

Ovom prilikom želimo naglasiti i da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH u svojim postupcima vezanim za odobrenje slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo postupilo u skladu sa međunarodnim odredbama Čikaške konvencije i Zakona o vazdušnom saobraćaju kojima se avionima koje službeno najavljuje država omogućava nesmetan promet u međunarodnom vazdušnom saobraćaju", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH povodom slijetanja aviona iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Verbalna nota Ambasade UAE Podgorica - undefined

Foto: Printscreen: Verbalna nota Ambasade UAE Podgorica


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA