! / Nakon prijetnji smrću, Murizu Memiću osigurana zaštita MUP-a KS

20. 06. 2021. u 22:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Nakon što su Murizu Memiću, ocu ubijenog mladića Dženana Memića, upućene prijetnje smrću, a hrabri otac iste prijavio, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo omogućilo mu je zaštitu.

Arijana Memić sestra ubijenog Dženana Memića zahvalila se komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS na brzoj reakciji.

"Kada institucije rade svoj posao, ništa nije problem. Pošto smo prijavili prijetnje smrću upućene mom ocu i nakon što je dao izjavu u Krim službi MUP-a KS, isti su reagovali izrazito profesionalno i korektno. Obavijestili su kantonalnog tužioca, te je Muriz tražio da se obavijesti i dežurni državni tužilac", pojasnila je Arijana Memić na svom Facebook profilu. 

Istakla je kako komandir PU Ilidža nije bio u smjeni, ali je došao u stanicu odmah nakon što su mu za ovu prijavu javili.

"Obećana nam je zaštita u vidu patrole. Ovim putem im se želimo zahvaliti, komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS. Polako vraćaju naše povjerenje u institucije, pa im želimo da nastave raditi tako profesionalno.
A sa ili bez pomoći institucija, mi na Muriza ne damo", naglasila je Arijana. 

Također, poručila je i kako će 21. juna u 9. sati  u Sudu BiH, početi ročište o produživanju pritvora Josipu Bariću


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)