Kralj već potpisao agreman: Makarević imenovan za bh. ambasadora u Norveškoj

A. B.
Kralj već potpisao agreman: Makarević imenovan za bh. ambasadora u Norveškoj
Nakon što je napustio poziciju ambasadora BiH u Pakistanu, Nedim Makarević je imenovan na poziciju ambasadoru u Norveškoj, saznaje Radiosarajevo.ba.
Makarević je ove sedmice napustio BiH i obavio sve konzularne procedure radi imenovanja na novu funkciju ambasadora BiH u Norveškoj.
 
Naime, kralj Norveške Harald V već je potpisao agreman za Makarevića koji će osim Norveške i nerezidentno pokrivati Island.
 
Zvanično će na ovoj poziciji biti od kraja mjeseca.
 
Makarević je bio ambasador Bosne i Hercegovine u Pakistanu od 2013. i u Afganistanu od 2014. godine. Makarević je s 38 godina imenovan na ambasadorsku poziciju u Pakistanu što ga je tada činilo najmlađim ambasadorom u toj zemlji, baš kao i sada u Skandinavskim zemljama.
nedim_makarevic_.jpg - undefinedNjemu su u Pakistanu dodijeljena i prestižna priznanja za najboljeg diplomatu u 2015. godini.
Za  vrijeme njegovog mandata BiH je iz Pakistana upućena višemilionska pomoć za sanaciju šteta nastalih u poplavama 2014. godine. 
Također na njegovu inicijativu doveden je premijer Pakistaba Navaz Serif u trodnevnu posjetu našoj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije