Oproštajni prijem za ambasadora Makarevića

Fena
Oproštajni prijem za ambasadora Makarevića
Doajen diplomatskog kora u Islamabadu Bakhytbek Shabarbayev, organizirao je oproštajni prijem za dosadašnjeg ambasadora Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Nedima Makarevića.

Makarevića je upravo završio svoj četvorogodišnji mandat u toj zemlji.

Uz vodeće pakistanske političare i visoke vojne dužnosnike skupu su prisustvovali šefovi 12 UN-ovih ureda i više od 60 ambasadora, izražavajući priznanje kolegi koji je upravo završio četverogodišnji mandat u Pakistanu.

Shabarbayev je naglasio da je ambasador Makarević kao najmlađi ambasador u Pakistanu ostavio izuzetan trag svojim aktivnostima  u mnogim oblastima kao što su trgovinska razmjena, edukacija, kultura, bilateralna i multilateralna suradnja.

Naglasio je i Makarevićev angažman na organiziranju posjete premijera Pakistana Bosni i Hercegovini u decembru prošle godine, izuzetan doprinos unapređenju saradnje u sektoru namjenske industrije, iskazivanju solidarnosti prema žrtvama terorizma, razmjeni profesora i studenata, pomoći prilikom realizacije izgradnje bolnice, izgradnji škole te ga naveo kao primjer kako se jedna relativno mala zemlja kroz ambasadorski angažman pravi vidljivom u globalnim okvirima.

Ambasador Makarević je zahvalio kolegama ističući da je BiH divna zemlja prepuna mogućnosti te ih pozvao da posjete BiH i uvjere se sami u njene ljepote.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije